Kabeltv – styret lyver – Obos eiendomsforvaltning villeder.

I september 2017 skriver styret at sameiet sparer NOK 152.000,- pr år. I jnauar 2018 skriver styreleder Fachenberg at sameiet ikke spareer noen ting. Hvordan henger dette sammen. Noen lyver!

I mange år hadde vi i vårt sameie et utmerket kabeltvanlegg. Canal-digital viste seg å lever godt, stabilt og billig. Jeg hadde 40 digitale kanaler. Ingen dekoder, ingen ekstra fjernkontroll. Alt styrt fra tv-apparatets fjernkontroll og alt dette til en pris av ca. NOK 230,- pr måned inkludert den del av felleskostnaden som falt på meg.

Styret skulle spare penger. Derfor ble avalen med Canal-digital sagt opp. Alt skulle gå over bredbåndnettet til Homenet AS. Dette fungerte ikke i det hele tatt. Jeg forsøkte et abonnement hos Viasat AS. Dette fungerte ikke. Jeg måtte ta sak i Brukerklagenemda for å komme ut av avtalen. Systemet kalles IP-tv.

  • Det ble oppgitt at ingen leverandør av ip-tv støtter wi-fi – noe Viasat opplyser i medfølgende brukerhefte.
  • Systemet hadde elendig lydkvalitet
  • Systemet hadde elendig billdekvalitet.
  • Fjernkontrollen var veldig dysfunksjonell.
  • For å få dette til å fungere måtte det legges nye kabler i leiligheten.

Mandag 15. januar 2018 sender jeg en e-post til styret hvor jeg krever tjenesten til Canal-digital gjenopprettet. Jeg søker opp e-postadressen til sameiet på nettet og på Obos eiendonsforvaltnings hjemmeside finner jeg denne adressen. «sofienberggt13a-e@styrerommet.net»

E-post til styret om Canal-digital.

31. januar 2018 etterlyser jeg svar på e-posten fra 15. januar via sms. Noe av denne kommunikasjonen finnes her:

2018.01.31 Sms-kommunikasjon med styret – Fachenberg om kabeltv.

I september året før sender styret ut en melding med informasjon om styrets arbeid. Her står det:

«Bespareles for sameiet er ca. 152.000 kroner i året for å gjøre denne endringen. Kostnaden for internett og digital TV er omtrent den samme som tidligere fra Canal Digital, så i store trekk er dette en netto innsparing for sameiet og en meget lønnsom endring.»

Styrets halvårsrapport fra september 2017

I september 2017 skriver styret at sameiet sparer NOK 152.000,- pr år. I jnauar I 2018 skriver styreleder Fachenberg at sameiet ikke sparer noen ting. Hvordan henger dette sammen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *